Parkomat uygulamasına yorulan kafa, alternatif yol arayışına yorulmalıdır.

    İlimizin kişi başına düşen araç sayısı itibarı ile yoğun olduğu tarfik ve ulaşım sorununun en üst safhaya ulaştığı yadsınamaz bir gerçektir. Şanlıurfa ulaşım ve tarafiğinin rahatlatılması adına acil eylem planı dahilinde, başta büyükşehir olmak üzere  merkez ilçe belediyeleri ile birlikte il trafik komisyonu koordineli olarak çalışma başlatarak;

1.       Alternatif yolların ve güzergahların açılması.

2.       Gereksiz sinyalizasyonların kaldırılarak gerekli yerlere sinyalizasyon sistemi kurulmalı.

3.       Sinyalizasyonda süre uyumsuzluğuna son verilmeli.

4.       Dar yollar genişletilmeli.

5.       Bazı cadde ve sokaklarda gerekli olan ve geç kalınmış tek yön uygulaması hayata geçirilmeli.

6.       Çekicilerin kural ihlâli yapan araçları çekmeyi bırakıp, trafiğin akışını engelleyen ve diğer araçların geçişine engel olan araçları çekmelerinin sağlanması, gerçekleştirilmelidir.

   Aksi taktirde gelenin gideni mumla arattığı bir yönetim ve ortamda vatandaşın, apartmanının önüne,  iş yerinin önüne park ettiği aracı için zorla otopark ücreti almak hiçte mantıklı ve gelecek vadeden bir uygulama değildir.

  Büyükşehir belediyesinin trafik akışını ve şehir içi ulaşımı rahatlatacağına inandığı ve tek çözüm olarak gördüğü parkomat uygulamasına tüm halkımız karşı çıktığı gibi, geçmişten bu güne mevcut olan bölgelerde ki parkomat uygulaması  şehrimize gelen tüm yerli ve yabancı konukların da  olumsuz tepkilerine  sebebiyet vermektedir.

   Yasal bir dayanağı olmayan, tarafiği rahatlamanın aksine tarfik akışını engelleyen, gelirinin nerede ne şekilde kullanıldığı belli olmayan  bir uygulamanın gereksiz ve bezdirici olduğu aşikardır ve tümü ile bu uygulamanın iptali gerekmektedir.