Kilo almak kolay ama vermek ne yazık ki zor. Özellikle kadınların kilo alıp vermesi bir hayli güç. 

Rejim yapmadan günlük normal hayatınıza devam ederek kilo vermek ister misiniz...

O vakit Özel Meydan Hastanesine gitmeniz gerekiyor.

Diyetisyen Rahime Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

"YİYEREK ZAYIFLAMANIN YOLU 

Aile hekimlerinin şartları iyileştirildi Aile hekimlerinin şartları iyileştirildi

Beslenme; büyüme ve gelişmenin sağlanması, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için besinlerin kullanılmasıdır. Sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak gerekmektedir Bu nedenle aslında beslenme bilinçli yapılması gereken bir eylemdir.

Yeterli ve dengeli beslenme bireyin kilosuna, boyuna, fiziksel aktivite durumuna, yaşına, özel sağlık durumuna göre enerji ve besin öğelerinin ihtiyaçları kadar alınması ile mümkün olur. Vücudun her besin ögesine belirli miktarlarda ihtiyacı vardır. Bu nedenle yeterli ve dengeli beslenmek ancak karışık bir beslenme ile mümkündür.

Besinlerin içerisinde karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral, posa ve su gibi besin öğeleri bulunmaktadır.

Vücudun her besin ögesine ihtiyacı olduğu için gün içinde yeteri kadar mineral, yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve su gereksinimini karşılamanız önemlidir. Haliyle tek besinle bu ögelerin tamamı karşılanamadığı için çeşitlilik şarttır.

Ekmek tüketimi de bu süreçte çok önemlidir. Sağlıklı beslenmek isteyenler ekmek tüketimini doğal tam buğday unundan yapılan ekmekleri tercih ederek yapmalıdırlar. Doğal undan üretilen ekmeğin içeriğinde mineral ve vitaminler kaybolmamış olacak; kabızlık, şişmanlık-obezite, kanser, kalp ve damar hastalıkları gibi hastalıklara karşı da doğal bir koruyucu ile beslenmiş olacaksınız

Yapılan uzun süreli araştırmalar sonucu, hangi besin öğesine vücudun ne kadar ihtiyacı olduğu, fazla veya eksik alınmasında ortaya çıkan rahatsızlıklar belirlenmiştir. Bunlar göz önünde bulundurularak belirli oranlamalar ve genellemeler yapılmıştır. Dünya sağlık örgütünün belirlediği bu genellemelere bakarsak bir bireyin alması gereken enerjinin %55-60’ı karbonhidratlardan, %12-15’i proteinlerden, %30’u ise yağlardan oluşmalıdır. Kişinin sağlığını en iyi şekilde devam ettirmesini sağlayacak oran budur. Özel sağlık durumları göz önüne alınarak bu oranlarda oynamalar yapılabilir. Ama bu oynamalar ancak doktor – diyetisyen kontrolünde yapılabilir.

Bir besin öğesinden zengin veya fakir beslenmek yada hiç almamak vücutta dengesizliklere yol açarak beraberinde sağlık problemleri getirebilir. Çağımızın hastalığı obezitenin de temellerinde dengesiz beslenme örüntüleri bulunmaktadır. İlaçta doz ölüme de sebep olur şifayı da beraberinde getirebilir mantığı ile yaklaşarak her zaman besin seçiminde denge ve doğru miktarı belirlemeyi bilmek kişinin kendi sağlığı için yapacağı en büyük yatırımdır. Unutmayın sağlığımız hayatımızdır. Sağlığımızı besin seçimleri ile kaybetmek veya kazanmak elimizde ve bu kadar kolay. 

Herkese sağlıklı günler dilerim..."