(URFASTAR) Ceylanpınar'da bu akşam saatlerinde 150 Yataklı Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin kanalizasyon bağlantısı için 10 metre derinliğe kadar inen işçiler toprak kayması faciasıyla gündeme geldi. 2 işçinin yaralandığı olay sonrası iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha akıllara geldi. Göçük altında kalan işçilerin haberi tüm Şanlıurfa'yı yasa boğarken, Urfastar benzer çalışmaların Şanlıurfa'da nasıl yapıldığını mercek altına aldı.
ŞUSKİ DE BENZER BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ
Şanlıurfa'da benzer çalışmaların en sık yaşandığı adres Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) olarak öne çıkıyor. Peki ŞUSKİ 10 metreyi aşan derinliklerde nasıl çalışıyor?
Bunun en basit örneğinde ise ŞUSKİ'ye bağlı İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'nın geçtiğimiz aylarda kısa sürede tamamladığı Akziyaret çalışması akıllara geliyor.
İNSAN BOYUNU GEÇEN BÖLGELERDE İKSA DEVREYE GİRİYOR
ŞUSKİ insan boyunu aşan kazı çalışmalarında İKSA'yı devreye koyuyor. Bu devre geçtiğimiz aylarda Akziyaret bölgesinde 4 bin 900 metrelik Hamurkesen - Pınarbaşı hattında işçiler için devreye koyulmuştu. Tamamen çelik bariyerlerden oluşan düzenek kazı sırasında yan bantlarda oluşabilecek çökmelere karşı işçileri koruyor. İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'nın 9 metreyi aşan Hamurkesen kazılarında paylaşımı yapılan fotoğraflarda sıkça göze çarpan İKSA, ŞUSKİ'nin benzer çalışmalarında kullanılmaya devam ediyor.
BÜYÜKŞEHİR'DE İŞ GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA
Bugün meydana gelen kaza sonrası bir kez daha gündeme gelen iş kazalarına karşı Zeynel Abidin Beyazgül Başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli tedbirleri aldığı gözlemlenirken, yaşanan feci kazanın yası Şanlıurfa'da uzun süre gündemde yerini tutacağa benziyor.