Dicle Elektrik, son 1,5 yılda dağıtım bölgesindeki 6 ilde bulunan 84 bini aşkın panodan yaklaşık 15 bin panonun yetkisiz müdahaleler sonucu zarar görmesi üzerine harekete geçti. Dağıtım şirketi, söz konusu müdahalelerin sadece kaçak kullanım amacıyla değil, elektrik kesintisi veya hırsızlık gibi farklı sebeplerle de yapıldığını belirtti. Yetkililer, bu tür müdahalelerin can güvenliği açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Dicle Elektrik, kaliteli, kayıpsız, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji dağıtımı anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, hizmet bölgesinde bulunan kilitleri kırılarak yetkisiz müdahaleler sebebiyle zarar gören 15 bini aşkın elektrik panosunu onardı. Söz konusu panolar dağıtım şirketinin yoğun ve özverili çalışmalarıyla yeniden güvenli hale getirildi. Özellikle Diyarbakır'da 4.500’ü, Mardin'de 4 bini, Batman'da 2.500’ü, Şırnak'ta 1.700’ü, Siirt'te 1.500’ü ve Şanlıurfa'da 1.100’ü aşkın olmak üzere yaklaşık 15 bin pano zarar gördü.

Ekipler kilit ve uyarı levhalarını yeniliyor

Yetkisiz bireylerin tehlikeli müdahaleleri sonucu hasar gören panolar hakkında alınan şikâyetler üzerine harekete geçen Dicle Elektrik ekipleri, zarar gören panoları hızla onararak riskleri ortadan kaldırıyor. Yetkililer, bazı yerlerde aynı elektrik panosunun her defasında onardıkları halde birkaç güç içerisinde 2 ve hatta 3 kez kırıldığına dikkat çekerek, vatandaşlardan konut veya işyerlerine elektrik sağlayan panolara sahip çıkmalarını ve müdahale edildiğini gördüklerinde ise hemen dağıtım şirketine haber vermelerini istedi. Ayrıca, 'Ölüm Tehlikesi' uyarısı taşıyan levhalar da güncellenerek, oluşabilecek risklere karşı vatandaşların dikkati çekildi.

“Yetkisiz müdahale hayati risk taşıyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik’in saha operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, elektrik dağıtım hizmetinin güvenli ve emniyetli bir şekilde sürdürülmesinin şirketin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Vatandaşları elektrik panolarına müdahale etmemeleri konusunda uyaran Tüzün, “Şebeke arızalarında tüketicilerin müdahalesi sonucu olası kazaların önlenmesi amacıyla bir kez daha uyarıda bulunuyoruz. Yetkisiz müdahaleler sonrasında zarar gören panolar, bölgedeki panoların neredeyse beşte birine tekabül ediyor. Tüketicilerimiz ve yetkisiz kişilerin elektrik şebekelerine müdahalede bulunmaksızın, 7/24 görevde olan arıza ekiplerimize 186 numaralı telefondan ulaşmalarını istiyoruz. Çünkü cadde ve sokaklarda bulunan elektrik panolarına yetkisiz müdahale, hayati risk taşıyor.” diye konuştu.