Milyarlarca hücre ve sinapslarla bilgiyi an be an işlemekte olan beynimiz "bilinç" ve "bilinçaltı" kavramlarıyla çalışmaktadır.
Bilinç bizi tatlı yalanlarla kandırırken , bilinçaltı ise rahatsız edici gerçeklerle hayatımızı yöneterek bizi "farkında" olmadığımız bir takım acı ve hastalıklarla yoğurmaktadır.
Deyim yerinde ise , biz bilincin sahte cennetinde suyumuza tarçın atıp şifa ararken -güzel bir alıskanlık- hastalığın kaynağı bilinçaltımızın derinliklerinde var olan travma ile kilitlenmiştir. Anahtarı ise çocukken yaşadığımız bir duygunun anısında saklı olabilir . Şifası da o duyguya sebep olan olayı yeniden yaşayarak aslında o denli yıpratıcı olmadığını idrakte gizlidir.
Bu idraki yaşadığınız vakit rahatsızlığınızın müsebbibi blokaj çözülecek ve hastalığınıza kalıcı bir şifa bulacaksınız..
Son demlerde covid-19 hayatımıza girdi ve hepimiz "temizlik hastası" olduk . Bu vesile ile okb yani "obbsessif konvulsif bozukluk " hastalığına da kısa bir not düşmek istiyorum.
Hastalık derecesinde takıntı bu hastalığın belirtisidir . Tanısını bir uzman koymalıdır ve tedavisi de mevcuttur . Temizlik konusunda takıntılı hastalar bilirsiniz ellerini ne kadar yıkasalar da kirli hissederler , her yeri temizleseler de malum dizide dendiği gibi "pislik içindedir."
Aslında elleri ve evleri temizdir fakat çıkmayan kir duygularında ve bilinçaltındadır. Su ile temizlenmez .
Genelde küçükken yaşadıkları kirlilik hissi veya travması bu hastalığı tetikleyen etkendir.
Duygusal bir kirlilik hissini aşmak , yüzleşmek ve kabullenmek şifa üzerine atılan sağlam bir adım olacaktır.
Sözü uzatmadan tıpkı bu temizlik hastalarının hasta olduklarını fark etmemesi gibi , biz de yıllar önce yaşadığımız travmaların izlerini bedenimizde taşırız.
Başlıca;
Sivilce (kendinden yüzünden utanma)
Panik atak (ölüm korkusu)
Horlamak (elde edememe)
IBS (sindirilemeyen öfke)
KOAH (çok ciddi ölüm korkusu alana müdahale)
Konversiyon bozukluğu (cinsel utanma)
Kolon kanseri (hazmedilmek zorunda kalinan igrenclik )
Göz tembelliği (bebeklikte anne babadan ayrılma)
Tavuk karası (birinin ölümüne şahit olma)
Pankreatit (parasal paylaşım üzerine öfke)
gibi daha binlerce hastalık bilinç altında hissettiğimiz yetersizlik ,aşağılık , kayıplar , duygusal travmalar ile ilgilidir.
Vel hasılı kelam, hiçbir hastalık yoktur ki bilinç ve farkındalık ile şifa bulmasın..
Sebebi bilinçaltı olan her travmanın çözümü bilinçtir . Bunu fark ettiğiniz an şifaya ulaşırsınız..
Şifa ile kaldığınız her anın daim olmasını diliyor, sıhhatin bedeninizi asla terk etmemesi için bu küçük önerime kulak vermenizi tavsiye ediyorum ;
"Odağınız derdiniz değil, dermanınız olsun "..
Sağlıklı günler diliyorum..